Geschiedenis

Hofleverancier

In het jaar 1861 opende de slagerij voor het eerst haar deuren. De heer P.G. Dungelmann was de grondlegger van deze unieke slagerij in het hartje van Den Haag. De familie Dungelmann stelde hoge eisen aan hun vlees en vleeswaren en dat bleef niet onopgemerkt. Slagerij Dungelmann werd in die jaren Hofleverancier voor zowel koningin Wilhelmina als later ook haar dochter, koningin Juliana.

Overnames

De slagerij is zo’n honderd jaar in handen geweest van de familie Dungelmann tot in de jaren zestig van de vorige eeuw. De heer Ger de Kroes, een ervaren zakenman met reeds ruim honderd slagerijen in zijn bezit, nam de slagerij over en zette de goede naam voort. Iedereen in Den Haag en omstreken was vertrouwd met Slagerij Dungelmann en uit respect is de naam nooit veranderd.

In 1997 achtte de heer Ger Kroes de tijd rijp om het stokje over te geven aan een nieuwe generatie. De slagerij zou dan de nieuwe eeuw en millennium ingaan met een frisse hedendaagse kijk op ondernemen. De heren Raffaele Massaro en Wouter de Kroes waren hier uitermate geschrikt voor en konden Slagerij Dungelmann naar een hoger plan tillen door naast de oude en vertrouwde kwaliteit ook te luisteren en in te spelen naar de hedendaagse wensen van de consument.


Raffaele Massaro heeft jarenlang ervaring in het slagersvak en begon zijn slagersopleiding al als vijftien jarige bij een, eveneens zeer bekend en oude traditionele Haagse slagersfamilie, de familie Beijk. Hij leerde daar de kneepjes van het vak van Chris Beijk, de oudste zoon van Louis Beijk.

Wouter de Kroes daarentegen, heeft jarenlang ervaring in de horeca en tevens met financiële en de administratieve zaken. Samen met hun medewerkers zorgden deze twee heren ervoor dat slagerij Dungelmann de parel in de Hoogstraat bleef zoals het ook altijd was bedoeld door haar oprichter.

Erkenning succes

Slagerij Dungelmann heeft door de jaren heen vele prijzen in de wacht gesleept, maar de mooiste bekroning op het harde werk van Raffaele, Wouter en hun medewerkers was dat ze zich wederom Hofleverancier mochten noemen. In April 2013, op de laatste werkdag als Koningin, overhandigde koningin Beatrix het Koninklijk Wapen aan slagerij Dungelmann! Drie generatie koninginnen die het er eens waren dat deze slagerij zich Hofleverancier mag noemen, dat is toch wel heel bijzonder!

Toekomst

Sinds 1 januari 2015 is Raffaele Massaro alleen verder gegaan met Slagerij Dungelmann. Zijn voormalige compagnon Wouter de Kroes had na achttien jaar in de slagerij behoefte aan een nieuw avontuur in de horeca. Raffaele Massaro en zijn toegewijde team hopen u en nog vele generaties na u, te laten genieten van alle heerlijkheden en de met passie huisgemaakte producten in de voor u zo vertrouwde slagerij Dungelmann!