De historie van Slagerij Dungelmann

Historie van een familiebedrijf

In Den Haag en ver daarbuiten is Slagerij Dungelmann een begrip voor jong en oud. Iedereen kent de naam, heeft wel eens van de welbekende kroketten gegeten of komt naar de winkel voor de vele specialiteiten die de slagerij rijk is.

In 1861 opende de heer P.G. Dungelmann de deuren van Slagerij Dungelmann, aan de Hoogstraat 34 in Den Haag. Midden in het centrum, in het pittoreske pand waarin de slagerij uitgroeide tot een succesvol familiebedrijf. Tot en met 2021 zou de slagerij in ditzelfde pand blijven bestaan.

De Slagerij Van Den Haag

Dé slagerij van Den Haag

In 1997 nam Raffaele Massaro de zaak over met zijn toenmalige compagnon. In 2015 sloegen zij onder de naam Dungelmann beiden hun eigen weg in, waarmee Raffaele Massaro volledig eigenaar werd van Slagerij Dungelmann. 

 

Zijn passie rijkt verder dan alleen de slagerij en winkel. In 2021 breidde hij de zaak uit met oog op de opening van een restaurant gebaseerd op kwaliteitsvlees. Hiervoor verhuisde het bedrijf enkele meters verderop. Van de legendarische locatie Hoogstraat 34, naar de ruimere Hoogstraat 17. 

Hofleverancier

Hofleverancier

Niet alleen voor de ‘normale’ burger werd Slagerij Dungelmann een begrip. Al snel deed het verhaal over de kwaliteit van het vlees de ronde. De slagerij werd geïntroduceerd aan het hof en door koningin Wilhelmina benoemd tot hofleverancier.

 

Jaren later sloten haar dochter koningin Juliana en kleindochter koningin Beatrix zich hier zonder twijfel bij aan. Sindsdien houdt Slagerij Dungelmann de kwaliteit onveranderd hoog en streeft eigenaar Raffaele Massaro ernaar de positie van Hofleverancier nog vele jaren te behouden.