header_Henk Van Der Meijden Slagerij Dungelmann

De bakfiets van Henk van der Meijden

Een van de eerste bijbaantjes van Henk van der Meijden

Toen Henk van der Meijden 13 jaar oud was, werkte hij bij Slagerij Dungelmann. Met de verhuizing van de slagerij, komt Van der Meijden even kijken hoe het met zijn bakfiets is.
Inmiddels is de Journalist en Theaterproducent 84 jaar oud en weet nog goed hoe hij zijn eerste schrijfmachientje kocht. ,,Van het geld dat ik verdiend had met mijn bijbaantjes, kon ik mijn eerste schrijfmachientje kopen.”

Toen Van der Meijden 13 jaar oud was verdiende hij geld met het ophalen van oude kranten. Met de bakfiets haalden ze oude kranten op in Wassenaar en Benoordenhout in ruil voor een zakcentje. Later ging hij ook, samen met de bakfiets, voor Slagerij Dungelmann werken. ,,Niet dat ik slager wilde worden hoor, maar mijn vader was natuurlijk slager, dus dit was bekend terrein voor mij.”

Hoe kwam Van der Meijden bij Slagerij Dungelmann?

Na het ophalen van oude kranten, wilde Van der Meijden iets anders. Hij vroeg aan zijn vader wat volgens hem de beste slager was en toen noemde hij Slagerij Dungelmann. Van der Meijden is de slagerij in gestapt en heeft aangeboden te komen werken voor Dungelmann.
,,We brachten bestellingen en pakketjes rond met die zware bakfiets. Door weer en wind stapte ik op die fiets om bij te verdienen. Het was hard werken en dat gaf mij een kick. Aan het het eind van de werkdag kregen we altijd een worst mee naar huis.” De bakfiets heeft nu een mooi plekje aan de muur van de slagerij gekregen.

henk_van_der_meijden_slagerij_dungelmann

Wat vindt Van der Meijden van het nieuwe pand?

,,Het nieuwe pand is prachtig, schitterend! Hartstikke hedendaags en goed gedaan van Raf. Hij heeft een goed oog voor inrichting. Het is echt van internationale klasse geworden. Het is een feestje om naar binnen te gaan en dan natuurlijk met een mooie tournedos naar buiten te komen.” Van der Meijden vertelt dat ze nu nog altijd goede kwaliteit vlees hebben gehouden. ,,Juist in deze tijd is het belangrijk dat je goede kwaliteit en zuiver vlees hebt. Dat hebben ze altijd bij Slagerij Dungelmann gedaan.”

Hoe gaat het nu met Van der Meijden?

Met het Wereldkerstcircus in aantocht, heeft Van der Meijden het nu heel druk. “Al 36 jaar in Carré en straks ook nog in Stuttgart en Berlijn”. Langzamerhand laat hij steeds meer aan zijn dochter over.

Recente Blogs